Klimaat & Biodiversiteit

Vergroen je tuin, begin vandaag

  1. Lever jouw bijdrage aan het klimaat
    Je tuin vergroenen is een bescheiden, maar nuttige bijdrage aan klimaatadaptatie en de vermindering van CO2 uitstoot. En je krijgt er frisse zuurstof voor terug.
  2. Groen is goed voor je gezondheid
    Groen heeft een positief effect op je gezondheid, vermindert stress en zorgt voor een toename van je energie en geluksgevoel.
  3. Het oog wil ook wat
    Zelfs als je de voorkeur geeft aan een praktische tuin met strakke tegels, geniet je meer met een bloeiende border van vaste planten of groene klimmers.
  4. Tuin met veel tegels is veel warmer
    Planten en bomen helpen om de gevoelstemperatuur te verlagen met 7 tot 15 °C. Til dat naar een hoger niveau met een groen dak van mos, gras en planten met een goede waterberging.
  5. Voorkomt dat het riool overstroomt
    Vang regenwater op in gras, beplanting, een vijver of je regenton. Zo kan het water wegzakken en voorkom je overlast.
  6. Plek voor vogels
    Een natuurlijke tuin met bomen of bessenstruiken is aantrekkelijk voor vogels, zoals zwaluwen en ook vleermuizen. Extra voordeel: zij eten 10.000 muggen per dag.
  7. Het mag rommelig zijn
    Goed nieuws als je weinig tijd hebt: onkruid mag blijven staan en bladeren of snoeiafval kun je laten liggen. De tuin werkt als een spons en zit vol bodemleven en voedingsstoffen.
  8. ‘The birds & bees’
    Zonder groen sterven veel insecten uit. Een biodiverse tuin met een variatie aan inheemse planten, bloemen en bomen helpt de natuur in stand houden, is beter beschermd tegen insectenplagen en bloeit het hele jaar door.
  9. Demping van omgevingsgeluid
    Bomen en groene klimmers houden het rumoer van de buurt tegen, dat wordt vervangen door de vogel- en andere natuurgeluiden die jouw groene tuin aantrekt. Zo wordt je tuin jouw natuurlijke thuishaven.
  10. Een groene tuin verkoopt beter
    Een aantrekkelijke tuin verhoogt de waarde van je huis en maakt een positieve indruk op potentiële kopers.

Krijg je al zin om aan de slag te gaan? Begin vandaag nog en kijk voor tips op steenbreek.nl/tuintips

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier