Klimaat & Biodiversiteit

Bijenidylle Lotte Stam-Beesepad

Bijen en vlinders hebben bloemrijk gebied nodig om te kunnen leven. Daarom ontwikkelen we langs het Lotte Stam – Beesepad een  vlinder- en bijenidylle met daarop een bijenhotel. Een prachtige plek voor bijen, vlinders én mensen. Het gebied sluit aan op de bestaande ecologische bermen die Oegstgeest al rijk is en waarin de natuur zijn eigen weg kan gaan.

Samen met de leerlingen van groep 6 van basisschool Joris de Witte zaaiden wethouder Jan Nieuwenhuis en de Vlinderstichting het perceel in met meer dan twintig soorten bloemen en planten. (zie bericht Oegstgeester Courant).

De opening van de bijenidylle is gepland op woensdag 22 mei, 10.00 uur.
Klik hier voor meer informatie.

De totstandkoming van het gebied is een samenwerking tussen de gemeente Oegstgeest, Groene Cirkels Bijenlandschap en de Vlinderstichting.

Wat is een Idylle?

Een Idylle is een bloemrijke plek voor bijen, vlinders en andere insecten. Vlinders en bijen hebben het moeilijk in Nederland, omdat er steeds minder bloemrijke plekken zijn. Door de aanleg van een Idylle komt hier verandering in. In steden en dorpen in het buitengebied worden velden en bermen ingezaaid met een meerjarig, inheems, bloemenmengsel zodat er volop nectar en stuifmeel te vinden is.

De officiële opening van het bloemrijke grasland vindt plaats op woensdag 22 mei 2019. Meer informatie hierover volgt.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier