Energie

Tijdelijk aanbod: collectieve inkoopactie

Doe mee met de collectieve inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Via het Duurzaam Bouwloket kun je je als particuliere huiseigenaar van de Zeehelden- en Schildersbuurt hiervoor opgeven. Door met meerdere bewoners gezamenlijk in te kopen wordt de inkoopprijs lager en bespaar je dubbelop. Energiebesparende maatregelen zoals vloer- en spouwmuurisolatie zijn goed voor het klimaat maar verhogen ook je wooncomfort en verlagen je energiekosten.
Samen met het Duurzaam Bouwloket organiseert gemeente Oegstgeest een gezamenlijke inkoopactie voor particuliere huiseigenaren in de Zeehelden- en Schildersbuurt. Hieronder lees je een samenvatting.

Voordelen gezamenlijke inkoopactie
Door mee te doen met de gezamenlijke inkoopactie heb je ten eerste voordeel op de inkoop- en installatieprijzen*. Maar er zijn meer voordelen, zoals:

  • goede kwaliteit materialen
  • gedegen organisatie en erkende bedrijven met afspraken over garantie
  • inkoop bij lokale / regionale bedrijven: beperkte reistijd en -kosten
  • kortere wachttijd: de markt kan de vraag nauwelijks aan waardoor lange wachttijden

De actie loopt t/m 31 augustus 2019.

*Hoewel de inkoopprijs lager wordt door de collectieve inkoop, wordt er geen laagste prijsgarantie gegeven.

Isolatie: GOED voor je portemonnee én GOED voor je wooncomfort
Door jouw woning te isoleren verhoog je in de eerste plaats jouw wooncomfort en de woonkwaliteit. Maar ook omgevingsgeluiden dringen minder door in de woning, de co2-uitstoot is lager en jouw energielasten dalen.

Er zijn vele mogelijkheden om jouw huis te isoleren. Met kleine en grote maatregelen. Door mee te doen met het tijdelijke aanbod profiteer je van verschillende voordelen. Op de site van het Duurzaam Bouwloket lees je alles over de isolatiemogelijkheden en voordelen. Ook vind je hier rapporten van voorbeeldwoningen en de presentaties die het Duurzaam Bouwloket gaf tijdens de informatiebijeenkomst op 25 juni 2019.

Ik doe mee met de actie!
Je kunt je direct aanmelden voor de actie door het formulier in te vullen op de site van het Duurzaam Bouwloket. Lees eerst alle mogelijkheden rustig door via de hierboven opgenomen links naar de verschillende informatiepagina’s. Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact op met één van de energieadviseurs voor meer informatie. Je kunt hen bereiken via het nummer 072 – 743 39 56 info@duurzaambouwloket.nl.

Nadat je het formulier hebt ingezonden, komt er eerst een adviseur bij je langs om de situatie te bekijken. Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte. Pas na ontvangst van de offerte beslis je of je er gebruik van maakt.

Waarom Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt gezamenlijk?
De woningen in de Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt zijn zeer geschikt voor een gezamenlijke aanpak omdat er veel dezelfde typen woningen staan uit de bouwjaren ’50, ’60 en ’70. Dat betekent dat veel maatregelen voor bijvoorbeeld woningisolatie op dezelfde manier kunnen worden uitgevoerd in meerdere woningen.

Voor deze actie werd op dinsdag 25 juni jl. een informatieavond georganiseerd. Heb je deze gemist? Geen nood, je kunt gewoon meedoen met de actie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier