Verduurzaam je omgeving en ontvang een donatie

Samen met je buren aan de slag om je buurt een stukje groener en klimaatbestendiger te maken heeft verschillende voordelen, bijvoorbeeld:

  1. het is gezelliger
  2. de positieve impact voor mens & dier is groter
  3. huizen in een groene omgeving stijgen in waarde

Maar, wanneer je met meerdere buurtbewoners aan de slag gaat, is het mogelijk, een deel van, je kosten te laten financieren. Verschillende organisaties en fondsen bieden hiervoor donaties aan:

Hoogheemraadschap Rijnland –┬áDonatie voor schoolpleinen!
Tover je saaie, grijze schoolplein om tot een uitdagend plein met veel ruimte voor water en begroeiing en ontvang een donatie van Rijnland van maximaal 10.000 euro!
Meer informatie & aanvragen

Provincie Zuid-Holland
Provincie Zuid-Holland verdubbeld het bedrag dat je met crowdfunding inzamelt voor je groene buurtproject tot maximaal 2.000 euro. Heb je een ANBI-status? Dan kun je zelfs maximaal 5.000 euro ontvangen.
Meer informatie & aanvragen

Oranjefonds
Het Oranjefonds zet zich in voor buurt- en wijkinitiatieven die sociale verbondenheid bevorderen. Ook duurzame initiatieven die je met elkaar wilt nemen, kunnen in aanmerking komen voor een donatie van het Oranjefonds. Daarnaast organiseren zij 2x per jaar een speciale themadag. Bezoek de site van het Oranjefonds voor informatie en aanvragen van donaties.

Nationale Burendag: maximaal 400 euro
28 september 2019 is het weer Nationale Burendag. Donaties aanvragen kan vanaf juni 2019.
meer informatie & aanvragen donatie

NL Doet: maximaal 400 euro
13 en 14 maart 2020 is de volgende jaarlijkse NLdoet dag weer gepland. Eind dit jaar kun je weer projecten aanmelden voor een donatie in 2020.
meer informatie

Huurders van Stichting Meer Wonen
MeerWonen wil graag een bijdrage leveren aan initiatieven die de kwaliteit van wonen in een wijk of wooncomplex ten goede komen. Organiseer jij een activiteit of project waar meerdere buurtgenoten van profiteren of betrokken zijn? Kijk dan op de site van Meer Wonen.
meer informatie & aanvragen donatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier