Energie

Gezocht: GOED Energiecoaches!

Vind jij energiebesparing en duurzame opwekking interessant, wil je hier (nog) meer over leren én in groepsverband buurtbewoners verder op weg helpen? Meld je dan aan als GOED energiecoach!

De komende jaren staan we voor de grote uitdaging ons energieverbruik drastisch te verminderen en duurzaam op te wekken. Dit kunnen we niet alleen, we vragen veel eigen inzet van bewoners.
Als energiecoach ben je een schakel tussen gemeente en je buurtbewoners en help je je buurtgenoten met het zetten van de eerste stappen naar energiebesparing en duurzame energieopwekking. Je geeft tips en adviezen hoe je met kleine investeringen en gedragsverandering energieverbruik kunt verminderen.  Je gaat, op verzoek, met de inwoners om de tafel zitten om te bekijken wat zij nog kunnen en willen doen in de woning, waar ze over twijfelen en hoe ze nu het beste vooruit kunnen.

Wij zoeken

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die als energiecoach in Oegstgeest aan de slag te gaan. We zoeken mensen met affiniteit voor duurzaamheid, die mogelijk in eigen huis of omgeving al stappen hebben gezet en die het leuk vinden om andere Oegstgeestenaren enthousiast te maken en te ondersteunen in hun verduurzamingsslag. Wees vooral niet terughoudend als je geen zeeën van tijd beschikbaar hebt of niet over specifieke kennis/ervaring beschikt. Alle hulp is welkom!

Wat bieden wij?

Om je (technische) kennis te vergroten krijg je een training. Je kunt gebruik maken van verschillende, bestaande GOED-communicatiemiddelen en uiteraard faciliteren we je in je activiteiten. Je werkt samen met andere energiecoaches en de invulling wordt met elkaar bepaald. Uiteraard is er ruimte voor eigen initiatieven.

Meer informatie

Alle informatie, contactgegevens en mogelijkheden om te reageren vind je op de gemeentelijke pagina ‘word energiecoach‘.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier