Duurzame initiatieven

Wat kan ik doen als bewoner?

Met Fairtrade producten help je boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. En daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.
Koop daarom bewust en koop Fairtrade! Wat veel van je boodschappen, cadeaus, kleding en woonartikelen kun je Fairtrade kopen!

Fairtrade boodschappenlijst

Dit boodschappenlijstje toont een aantal voorbeelden van Fairtrade producten. Maar er is nog veel meer mogelijk. Kijk op de website van Max Havelaar voor een volledig overzicht. Laat je inspireren!

Verkopen jouw favoriete winkels in Oegstgeest nog geen Fairtrade producten? Vraag ze dan om mee te doen aan de Oegstgeest gaat Fairtrade campagne!

 

Fairtrade herkennen

Fairtrade producten herken je aan het officiële Fairtrade keurmerk:

Het Fairtrade keurmerk zie je het meest op Fairtrade producten, maar er zijn ook andere keurmerken die aan nagenoeg dezelfde criteria als het Fairtrade keurmerk voldoen, zoals de keurmerken hieronder!

 

 

 

 

Naast keurmerken zijn er ook gewone merken die Fairtrade zijn, zoals Fair Trade Original. Deze merken hebben haast altijd ook het logo van het officiële Fairtrade keurmerk op hun verpakkingen staan, want dat is verplicht.

Er zijn winkels waarvan je zeker weet dat alles wat ze verkopen Fairtrade is, namelijk De Wereldwinkel en WAAR. We zijn blij dat we in Oegstgeest een Wereldwinkel hebben!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier