Duurzame initiatieven

Ga voedselverspilling tegen met de Too Good To Go-app

Too Good To Go is een app die verrassingspakketten en losse producten aanbiedt voor een lage prijs. Dit zijn producten die nog heel goed bruikbaar zijn, maar een beperkte houdbaarheid hebben. Om te voorkomen dat goede producten worden weggegooid, bieden ook in onze regio diverse bakkerijen, supermarkten en natuurwinkels producten aan voor een kleine prijs. Download de app en help voedselverspilling tegen te gaan.

voedselverspillingWat er precies in een box zit, is een verrassing, vandaar dat hij magic box heet. Je betaalt € 4,99 euro, maar hij heeft een waarde van € 14,99. De bakker doet er broden, witte bollen, croissantjes, worstenbroodjes of iets anders lekkers in. Een supermarkt kan ook vlees, vis, verse maaltijden, chocolade, snoep of groenten meegeven. Je kunt ook kiezen voor een broodbox, die kost bijvoorbeeld € 2,99, net als een groente- en fruitbox. En zo zijn er nog een paar andere soorten boxen, bijvoorbeeld een zuivelbox of een ochtendbox.

Niet moeilijk, wel leuk

“Veel mensen willen graag in actie komen, maar weten niet zo goed hoe”, zegt Geertje Zeegers, country manager bij Too Good To Go Nederland. “Op dit moment wordt er meer dan een derde van al het eten in de wereld weggegooid. Daar geeft onze app heel makkelijk een oplossing voor. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets goeds te doen voor het klimaat; je kunt het ook leuk maken.”

Meedoen helpt

De lage prijs speelt een rol bij het succes van de app, blijkt uit een onderzoek van Wageningen University & Research. Maar het is niet de belangrijkste reden om mee te doen. De belangrijkste motivatie voor mensen om te kopen via de app, is om voedselverspilling tegen te gaan, gevolgd door het verrassingseffect. Toch helpt het wel als je portemonnee wat kleiner is.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier