Alles over afval

Geef kleding een nieuw leven

De herfst is begonnen. Een mooi moment om de zomerkleding te verruilen voor de winterkleding. Zit er kleding tussen die klein, te groot, of versleten is? Breng het dan naar een van de Sympany textielcontainers in ons dorp. Dat geldt ook voor kledingstukken waarvan een knoop ontbreekt, de rits kapot is of er een gaatje in zit. Sympany zorgt ervoor dat van oude kapotte kleding nieuw garen gemaakt wordt, zodat er een nieuwe stof of een nieuw kledingstuk van wordt gemaakt. Heel duurzaam dus. Is de kleding nog goed, maar past het niet meer, dan kun je het ook aanbieden bij een van de tweedehandskledingzaken in Oegstgeest, Mrs. Vintage of Naturelle. Of breng het naar de kringloopwinkel. En wie weet slaag je zelf ook wel in de tweedehandswinkels. Dat is helemaal duurzaam!

Wel en niet in de container
Naast kleding kun je ook lakens en hoezen, schoenen (graag per paar samengebonden met de veters of een elastiek), hand- en theedoeken of gordijnen in de container doen. Accessoires zoalsĀ  petten, tassen, riemen en dassen mogen er ook in. Zorg er wel voor dat het textiel goed verpakt is, zodat het is beschermd tegen vuil en vocht. Textiel dat nat of vies is hoort niet in de textielcontainer, maar bij het restafval. Verder mogen ook oude dekbedden, slaapzakken en hoofdkussens bij het restafval. Deze zijn niet recyclebaar en horen niet in de textielcontainer.

De dichtstbijzijnde container vind je hier: www.sympany.nl

Tip
Je kunt ook oude apparaten en lampen een tweede leven geven.
Kijk op https://wecycle.nl

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier