Klimaat & Biodiversiteit

Actie

Groen, groener, groenst

Oegstgeest doet mee aan de Groenestad Challenge 2022. Vorig jaar kreeg Bloemendaal de prijs voor het groenste dorp van Nederland. Dit jaar doet onze gemeente ook mee aan deze uitdaging.

Meer groen in het dorp draagt bij aan het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering, zoals wateroverlast en hitte. Daarnaast is het goed voor het herstel van de biodiversiteit en het bevordert de gezondheid van bewoners. De Groene Stad Challenge laat zien hoe groen ons dorp is. Waar gaat het goed en waar is nog ruimte voor verbetering. Hoeveel daken kunnen vergroend worden? Is er ruimte voor meer bomen? Waar zijn de tuinen betegeld in plaats van groen? Waar kunnen we parkeerplaatsen vergroenen? Op basis van al deze uitkomsten gaan we aan de slag, met z’n allen. Na een jaar wordt gekeken hoe de vergroening vordert.
Winnen lukt alleen als heel Oegstgeest meedoet! Lees ook het artikel ‘Vergroen je tuin’ en lever je bijdrage aan een groen Oegstgeest.

Meer informatie vind je op www.groenestadchallenge.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier