Alles over afval

Jolanda Ratten

Ik koop al jarenlang kleding op rommelmarkten en kringloopwinkels. Ik vind het onnodig om nieuwe kleding aan te schaffen vanwege de consumptie maatschappij. Hiermee ben ik duurzaam bezig. Ik vind het goed dat de GOED-campagne hierop inspeelt. Er is ook zoveel leuks te vinden!

Kringloopwinkels zijn belangrijk voor een duurzamer Oegstgeest
Kringloop winkels zijn in mijn ogen voor elke gemeente een duurzame oplossing. Het is belangrijk dat je in elke gemeente terecht kan om spullen een tweede kans te geven. Dan hoeven er minder nieuwe spullen te worden gemaakt en dat betekent dat het milieu minder wordt belast. En daarnaast creƫert het ook vrijwilligerswerk en steunen we goede lokale doelen. Dankzij de kringloop is er minder afval.

Meer groen in Oegstgeest voor onszelf en de bijen
Maar niet alleen minder afval is belangrijk voor het milieu. Ook meer groen is zo belangrijk voor ons dorp. Wij als bewoners kunnen in Oegstgeest zo makkelijk beginnen een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Gewoon meer bloemen en meer groen in onze tuinen om de bijen te ondersteunen en water af te voeren bij hevige regenval. Doordat zoveel is versteend in onze dorpen en steden, stroomt alle regen naar de riolen. Het is veel beter wanneer dit water in de grond kan zakken en daarvoor hebben we meer groen nodig.

Mijn tip voor jou: Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel en laat je verrassen door de goede sfeer en de leuke items!

Jolanda werkt in kringloopwinkel Soek in Oegstgeest.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier