Klimaat & Biodiversiteit

Maai mei niet: laat het gras groeien en bloeien

Wist u dat het voor bijen en andere insecten in de tuin heel fijn is als u het gras lekker laat groeien in het voorjaar? Door minder vaak of niet te maaien komen er wilde bloemen in de tuin. En daar halen de bijen en vlinders hun voedsel vandaan. Als u wacht tot eind mei met maaien, krijgen de bloemen ook de kans om zaad te maken en staan er volgende jaar weer bloemen in uw tuin!

Bloemenweiden in Oegstgeest
Vorig jaar heeft de gemeente Oegstgeest op twee locaties in het dorp bloemenweiden aangelegd. Deze liggen bij de Dirck van Swietenlaan en aan de Jan van Ruusbroeclaan. Deze zullen wij ook in mei lekker laten groeien om de bijen te helpen. Verder zijn er diverse locaties in onze gemeente waar we maar een of twee keer per jaar maaien. Dat gebeurt in juni of juli en de tweede keer in september of oktober. Zo kunnen de planten zich uitzaaien en de insecten genieten van een uitgebreid voedselbuffet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier