Klimaat & Biodiversiteit

Nationale vogeltelling; tel jij ook mee?

Tel het laatste weekeind van januari -van vrijdag 29 t/m zondag 31 januari- een half uur vogels in je tuin, terras of op het balkon en geef ze online door op de website van vogelbescherming. Vorig jaar deden maar liefst 90.000 mensen mee die samen ruim 1,5 miljoen vogels in beeld brachten. Een nieuw telrecord. Met de vogeltelling leren Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek Nederland veel om ze nog beter te schermen.


Vogels tellen is leuk en makkelijk, iedereen kan meedoen! Meer informatie en een link om je aan te melden vind je op de site van vogelbescherming.

Als je je tevoren aanmeldt voor het tellen, ontvang je leuke en praktische tips én 15% korting in de webshop van vogelbescherming.

Eenvoudig vogels herkennen

Online vogelgids
In deze online Vogelgids vind je meer dan driehonderd in Nederland voorkomende vogelsoorten. Per soort vind je informatie over herkenning, leefwijze, verspreiding & aantallen en (juridische) bescherming.

Vogelgids voor mobiele telefoon
Ga wandelen in de natuur en ontdek met de handige webapp voor je mobiele telefoon mijnvogelvinder.nl meer over de vogels die je ziet. Zo leer je alles over vogels op het strand, de weilanden en bossen. Je hoeft deze niet app niet te downloaden.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier