Wat doet de gemeente?

Samen maken we ons dorp groener

Ook de gemeente is Goed bezig met het groener maken van ons dorp. We hebben het geluk dat ons dorp van oudsher al heel groen is, maar er zijn nog plekken waar het beter of anders kan. Hieronder een paar voorbeelden.

Groene zone

In de wijk Poelgeest hebben we een groene zone aangelegd. Er is een bloemenmengsel ingezaaid en er komen inheemse kleine bomen en struiken. Verder stimuleren we de bewoners om het groen in de wijk zelf te beheren en onderhouden. Hierdoor krijgen we een meer gevarieerde beplanting in het dorp.

Dode bomen

Op een aantal locaties hebben we delen van dode bomen laten staan. Dat doen we omdat een dode boom een ecosysteem op zich is. Er leven tienduizenden beestjes in het hout, een belangrijke voedselbron voor spechten, zangvogels, muizen en roofinsecten.

Mulch van bladeren

In de herfst benutten we de dode bladeren die op de grond zijn gevallen. We laten ze op meer plekken in het groen liggen en blazen ze van de weg en de stoep de plantvakken in. De bladeren zijn een voedingsbron (mulch) voor de bodem en al die kleuren zien er ook nog eens prachtig uit.

Hoger gras

Gazons en grasbermen langs water en doorgaande wegen maaien we minder vaak om de natuur meer de ruimte te geven. Zo groeien er in het voorjaar en de zomer veel meer wilde bloemen in het gras en in de winter kunnen insecten er overwinteren. Bij sportvelden, kinderspeelplaatsen en trapveldjes en gras in woonwijken blijven we wel regelmatig maaien.

Nieuw aangelegd plantsoen

In samenspraak met de bewoners is het plantsoen aan de Reviuslaan helemaal vernieuwd met bloeiende vaste planten, heesters en bomen. De verharde parkeerplaatsen zijn vervangen door grastegels, zodat het regenwater makkelijk kan
weglopen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier