Alles over afval

Actie

Samen ruimen we het zwerfvuil op: wie prikt er mee op 17 september?

Zaterdag 17 september is de World Cleanupday. Ook in Oegstgeest gaan we deze dag de strijd tegen zwerfafval graag aan. Help je ook mee om ons dorp schoner te maken? Leuk om zaterdag 17 september met je gezin of een aantal buren te doen. Het verzamelde zwerfafval halen we op maandag 19 september bij je op. Wij zorgen voor grijpers, hesjes en speciale vuilniszakken, die je donderdag 15 en vrijdag 16 september tussen 12.00 en 15.30 uur ophaalt bij de gemeentewerf. Voor handschoenen moet je eventueel zelf zorgen.

 Hoe gaat de opruimactie nu precies in z’n werk?

-Ga ruim voor 17 september naar www.worldcleanupday.nl. Klik op de button ‘Doe mee’ en laat weten hoe je wilt helpen.

-Heb je materialen nodig? Laat het ons weten via het bruikleenformulier. Op donderdag 15 en vrijdag 16 september tussen 12.00 en 15.30 uur kun je de aangevraagde materialen ophalen bij de gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg 30 in Oegstgeest.

-Zet het verzamelde zwerfafval in dichtgebonden zakken bij een openbare afvalbak. Gebruik hiervoor de speciale zakken van Supporter van Schoon. Zo weten we dat het geen afvaldump is.

-Voorkom dat de zakken wegwaaien. Meld de locatie van de zakken (met foto) vóór maandag 19 september via de Fixi-app of via Fixi.nl.

-Kom je grof en/of gevaarlijk afval tegen? Laat dit dan liggen en meld het via de Fixi-app.

-Lever de opruimmaterialen weer in bij de gemeentewerf.

 Maak een foto en deel uw actie online met ons

Via onze sociale media zetten we opruimers graag in het zonnetje. Deel je foto’s en filmpjes op Facebook of Twitter met #opruimersoegstgeest dan pakken wij ze op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier