Klimaat & Biodiversiteit

Samen ruimen we zwerfafval op!

Zaterdag 20 maart 2021 is de Landelijke Opschoondag. Ook in Oegstgeest gaan we de strijd aan tegen zwerfafval en helpen we de natuur een handje! Doet u ook mee om Oegstgeest schoner te maken? Wij zorgen voor grijpers, zakken en hesjes.

Meedoen: hoe gaat dat?

Samen met een collega, partner of gezinsleden een opschoon-ommetje maken? Gezellig en nuttig tegelijkertijd! Iedereen die meedoet met de opschoonactie, krijgt een pakket met materialen in bruikleen van ons. We zorgen voor grijpers, hesjes en speciale vuilniszakken, die u op kunt halen bij de gemeentewerf. Zo gaat u goed voorbereid op stap. Neemt u zelf handschoenen mee? Kijk ook op gagoedoegstgeest.nl voor meer informatie.

Doet u graag mee, maar kunt u niet op 20 maart? Ga dan eerder in de week aan de slag. U kunt materialen afhalen vanaf 12 maart.

Hoe gaat de opruimactie nu precies in z’n werk?

  • Registreer ruim voor uw opruimactie het gebied waar u zwerfafval gaat opruimen via supportervanschoon.nl/oegstgeest. Klik rechts bovenin op de oranje button ‘Kom in actie’. Kies vervolgens of u een eigen gebied wil schoonhouden, zelf een eenmalige actie organiseert of aansluit bij een bestaande actie.
  • Heeft u materialen nodig? Laat het ons weten via dit bruikleenformulier. U kunt de aangevraagde materialen ophalen bij de gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg 30 in Oegstgeest. Dat kan in de middag tussen 12.00 en 16.00 uur (niet op 16 en 17 maart) bij de kantooringang van de gemeentewerf.
  • Zet het verzamelde zwerfafval in dichtgebonden zakken bij een openbare afvalbak. Gebruik hiervoor de speciale zakken van Supporter van Schoon. Zo weten we dat het geen afvaldump is. Voorkom dat de zakken wegwaaien.
  • Meld de locatie van de zakken (met foto) via de Fixi-app of via Fixi.nl.
  • Komt u grof en/of gevaarlijk afval tegen? Laat dit dan liggen en meld het via de Fixi-app.
  • Lever de opruimmaterialen weer in bij de gemeentewerf.

Deel uw actie online met ons!

Bent u volop afval aan het prikken? Dan zien en delen we dat graag! Via onze sociale media zetten we de opruimacties in de spotlights. Deel uw foto’s/filmpjes op Facebook of Twitter met #opruimersoegstgeest dan pakken wij ze op.

Corona

Doet u mee met deze mooie actie? Houd dan uiteraard rekening met de geldende coronamaatregelen. Zie voor meer informatie www.nederlandschoon.nl.

Op de foto…

Veel Oegstgeestenaren ruimen regelmatig zwerfafval op. Zo ook Rianne Meester en Mia de Beun, die zich inzetten voor duurzaamheid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier