Energie

Subsidie voor duurzame VvE’s

Ben je eigenaar en woon je zelf in je appartement, ga dan GOED aan de slag met subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aan VvE’s die energiebesparende maatregelen nemen om de appartementen en het gebouw te verduurzamen geeft de RVO t/m 31 december 2022 subsidie. Zowel voor energieadvies als de uitvoering van energiebesparende maatregelen zoals isolatiemaatregelen of zonnepanelen.

Wacht niet te lang! Er is vooralsnog een maximaal budget beschikbaar van 12 miljoen euro.

Op de site van RVO staat precies beschreven hoe je in aanmerking kunt komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Ook vind je op de site tips en adviezen, een tool om je subsidie te berekenen en uiteraard het aanmeldformulier voor een gratis, oriënterend adviesgesprek.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen
Wil je met je VvE twee of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan kun je vooraf subsidie aanvragen. Er zijn 3 subsidievarianten:

  • energiebesparende isolatiemaatregelen
  • aanvullende energiebesparende maatregelen
  • een samenhangend ‘zeer energiezuinig pakket’
Let er op dat je eerst subsidie aanvraagt voordat je overgaat tot uitvoering en vraag per gebouw apart subsidie aan.
Alle informatie en mogelijkheden vind je verder op de site van RVO. Je kunt hier ook contact opnemen met één van de adviseurs van RVO.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier