Klimaat & Biodiversiteit

Actie

4-26 juli 2020: Tuinvlindertelling

Elk jaar brengt de Vlinderstichting het aantal vlinders per soort in kaart. Helaas lopen zowel het aantal als de diversiteit in vlinders elk jaar terug. Een van de oorzaken hiervoor is te veel tegels en versteende tuinen. Hierdoor is er te weinig plek voor rupsen om te verpoppen en is voedsel voor vlinders schaars. Maar er is GOED nieuws! Juist in bewoonde gebieden zijn er veel kansen voor vlinders. Want zelfs in de meest versteende tuin is wel een plekje te vinden voor een vlindervriendelijke plant! Help daarom ook mee om de vlinderstand te verbeteren.

Nationale vlindertelling
Op de site van de Vlinderstichting kun je een groot deel van de maand juli vlinders invoeren die je ziet in je tuin, balkon/terras of het groen in je buurt. Begin juli zijn alleen het kleine Koolwitje en de Atalanta gespot. Dit zijn er vast meer! Zie je een vlinder? Met de herkenningskaart weet je welke vlinder het is. Zet je telling op de kaart! Dit kan via de site, maar ook met een handige app.

Meer vlinders in je tuin!
Samen met tuinambassadeur Lodewijk Hoekstra ontwikkelde de Vlinderstichting een handig boekje om je te helpen je tuin , balkon of terras vlindervriendelijk te maken.

Download vlinders in je tuin

Download Kaart Vlinders herkennen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier