Klimaat & Biodiversiteit

Actie

Voer de bij bij

Het gaat al jaren niet goed met de wilde bijen in ons land. Dat komt door verdwijning van leefgebied, pesticiden en ziektes. Maar ook elektromagnetische straling en windmolens hebben een negatief effect op de beestjes. We kunnen ze een beetje helpen door ervoor te zorgen dat de bijen en ook hommels en vlinders voldoende te eten hebben. U kunt dat doen door bijvriendelijke bloemen in de tuin te laten groeien, zoals dahlia’s en rozen of inheemse planten als rode dophei, klimop (Hedera helix) of zonnebloem. Bijen zien de kleur paars het beste. Daarom hebben aantrekkelijke bijenplanten paarse bloemen, zoals lavendel, de vlinderstruik en kattenkruid.

U kunt tussen 10 en 22 april een zakje bloemzaad ophalen bij een voedselbank voor bijen in de buurt. Kijk op voer de bij bij waar u moet zijn.

Bijen tellen
Draag je ook een steentje bij aan de bescherming van de wilde bij? Doe dan mee aan de nationale bijentelling op 15 en 16 april. Kijk op nationale bijentelling.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier