Klimaat & Biodiversiteit

Week van de groene tuin

Tijdens de Week van de Groene Tuin van 12 t/m 18 april willen we zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen. Dat levert allerlei voordelen op. Doe je ook mee?

Een groene tuin zorgt voor minder wateroverlast bij zware regen en het geeft koelte tijdens een hete zomer. Bovendien is het een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren die in de tuin voedsel kunnen vinden en een een schuilplek. En wist je dat in een groene tuin minder onkruid groeit? Je vindt elke dag een groene tip op www.weekvandetuin.nl.

Hommels en bijen herkennen
Wil je van je tuin een paradijsje maken voor bijen en hommels? Doe dan mee met de workshop hierover, gegeven door het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Zo leer je bijen en hommels herkennen, wat handig is voor als je meedoet aan de Nationale Bijentelling in het weekend van 23 en 24 april. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier