Duurzame initiatieven

Wij gaan Fairtrade! Jij ook?

In verschillende winkels, cafés en restaurants kun je al Fairtrade producten vinden. En het aantal groeit, ook omdat klanten er steeds meer om vragen. Werk je nog niet of verkoop je nog geen Fairtrade producten? Sluit je dan aan bij onze  ‘Oegstgeest gaat Fairtrade’ campagne en help ons aan de titel ‘Fairtrade Gemeente’!

Om de Fairtrade Gemeente titel te behalen, is er een werkgroep opgericht die jaarlijks  in kaart brengt hoe Oegstgeest ervoor staat in het gebruik van Fairtrade producten. Ben jij al GOED bezig en werk je al met, of verkoop je Fairtrade producten? Laat het ons dan weten en we zetten je op de lijst. Samen gaan we voor de titel Fairtrade Gemeente. Help ons dit te inventariseren door hier in te vullen of jouw onderneming of organisatie al Fairtrade producten gebruikt!

Met jouw onderneming of organisatie kun je deelnemen aan de ‘Oegstgeest gaat Fairtrade’-campagne. Wanneer je een bepaald minimaal aantal Fairtrade producten gebruikt of verkoopt, kom je in aanmerking om officieel mee te doen.
Lees op de link hieronder wat de minimale eisen zijn voor jouw onderneming of organisatie om mee te doen:

GOED Fairtrade minimale eisen ondernemingen en organisaties

Wat krijg je ervoor terug?

Als je meedoet aan de campagne, heb je ten eerste een stap in de richting van een betere wereld gezet. Ten tweede help je Oegstgeest op weg naar de titel Fairtrade Gemeente!

Je ontvangt de officiële “Wij doen mee!”-sticker voor op je etalage. Daarnaast mag je ook met een groter gebaar uitdragen dat je meedoet aan de Fairtrade campagne, met de “Oegstgeest gaat Fairtrade”-poster en/of folders. Ook vermelden we jouw onderneming of organisatie op twee websites:

  1. de lokale website van Stichting Fairtrade Gemeenten en
  2. uiteraard op onze eigen Oegstgeest gaat GOED website  We zetten je letterlijk op de kaart van goede acties! Zo ben je voor consumenten altijd goed terug te vinden.

Extra publiciteit
Wil jij andere ondernemers inspireren en vertellen wat je motivatie is om Fairtrade te gaan en waarom je het belangrijk vindt? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een interview om jouw verhaal  een plek te geven op Facebook en/of de GOED-site. Neem per email contact met ons op: oegstgeest.fairtrade@outlook.com

Geen Fairtrade producten beschikbaar, toch meedoen?

Sommige ondernemingen kunnen geen Fairtrade producten verkopen, bijvoorbeeld vishandels of slagerijen. Dit komt omdat er voor vis en vlees alleen duurzame keurmerken zijn, en geen Fairtrade keurmerken. Niet getreurd! Je kan dan alsnog meedoen met de campagne als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier