Energie

Wonen zonder aardgas

Nederland, en dus ook gemeente Oegstgeest, staat voor de grote opgave om te stoppen met aardgas. Wonen zonder aardgas is op dit moment nog duurder dan wonen met aardgas. Maar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en financieringen volgen elkaar snel op. 

De gemeente maakt uiterlijk eind 2021 een warmteplan, de transitievisie warmte. In deze visie legt de gemeente het (globale) tijdspad vast waarbinnen bestaande wijken van het aardgas af gaan. Voor wijken die voor 2030 worden aangewezen als transitiewijk, geeft de gemeente ook inzicht in de meest aannemelijke aardgasvrije infrastructuur voor uw wijk.

Als huiseigenaar hoef je niet te wachten op de plannen van de gemeente. Je kunt nu al aan de slag met energiebesparing en isolatie. Laat je wel goed adviseren welke maatregelen je zonder spijt kunt nemen, als nu nog onduidelijk is of er in jouw wijk in de toekomst een warmtenet komt, een verzwaard elektriciteitsnet of een gasnet met groen gas.

HIER verwarmt heeft een site ontwikkeld: hierverwarmt.nl Wat kun je zelf doen als bewoner? Wat kun je allemaal verwachten de komende tijd en welke verschillende oplossingen zijn er? Ook vertellen Nederlandse bewoners hoe zij hun woning aardgasvrij hebben gemaakt. Klik hier en  lees hun ervaringen!

Ook het Duurzaam Bouwloket en Milieu Centraal hebben veel informatie over dit onderwerp en geven advies over maatregelen die je nu al in de woning kunt toepassen zodat je je stapsgewijs kunt voorbereiden op een aardgasloze woning. Kijk op de sites van Duurzaam Bouwloket en Milieu Centraal voor meer informatie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier