Energie

Wonen zonder aardgas

Nederland, en dus ook gemeente Oegstgeest, staat voor de grote opgave om te stoppen met aardgas. Wonen zonder aardgas is op dit moment nog duurder dan wonen met aardgas. Maar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en financieringen volgen elkaar snel op. 

De stichting HIER verwamt, een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau, houdt zich volledig bezig met het onderwerp klimaatverandering. Het klimaatprobleem oplossen dat kan, als iedereen meedoet. Daarom betrekt HIER heel Nederland bij de oplossing. Praktisch en positief. Haalbaar en concreet.

HIER verwarmt heeft een site ontwikkeld: hierverwarmt.nl Wat kun je zelf doen als bewoner? Wat kun je allemaal verwachten de komende tijd en welke verschillende oplossingen zijn er? Ook vertellen Nederlandse bewoners hoe zij hun woning aardgasvrij hebben gemaakt. Klik hier en  lees hun ervaringen!

Ook het Duurzaam Bouwloket heeft veel informatie over dit onderwerp en geeft een overzicht van maatregelen die je nu al in de woning kunt toepassen zodat je je stapsgewijs kunt voorbereiden op een aardgasloze woning. Kijk op de site van Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier