Energie

Zo bespaar je op je stookkosten

Nu de temperatuur langzaam maar zeker omlaag gaat, wordt het tijd om de verwarming aan te zetten. Maar met de hoge energie- en gasprijzen kan dat behoorlijk in de kosten gaan lopen. Gas kost nu gemiddeld 3 euro per kubieke meter. Dat betekent dat een dag stoken al gauw 12 euro kost. Wilt u de verwarming zo lang mogelijk uit houden, of op een lage temperatuur zetten, dan kun je het ook op andere manieren behaaglijk krijgen. Bijvoorbeeld met een elektrische deken of een infraroodpaneel. Dat geeft straling direct op het lichaam en dan hoef je niet de hele ruimte te verwarmen.

Hout- en palletkachels zijn nog duurder dan de centrale verwarming; een houtkachel kost nu twee keer zo veel als het gebruik van een cv-ketel. Bovendien is houtstook erg ongezond door de schadelijke stoffen die vrijkomen door de verbranding. Kinderen, ouderen en mensen met problemen aan hun luchtwegen hebben er extra last van.

Wil je persoonlijk advies over wat je in huis kunt doen om energie te besparen door maatregelen te nemen die echt zinvol zijn? Maak dan een bespaarafspraak met een van de energiecoaches.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier