Alles over afval

Duurzaam Dorp Oegstgeest

Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest biedt inwoners van Oegstgeest de mogelijkheid om duurzame initiatieven uit te dragen en gelijkgestemden te ontmoeten. Zo vinden en helpen we elkaar om samen een steentje bij te dragen aan de verdere verduurzaming van Oegstgeest.

Doel van het platform is de verduurzaming van Oegstgeest gaande te houden. Dit doen we door iedereen aan elkaar te verbinden die daar een bijdrage aan wil leveren, zoals inwoners, organisaties, scholen en ondernemers. Ten minste twee keer per jaar organiseert het Platform een grotere bijeenkomst rond een thema.

Platform Duurzaam Dorp bestaat inmiddels 7 jaar. Gedurende ons bestaan hebben wij veel geïnitieerd, zoals:

  • bijeenkomsten waar duurzame Oegstgeester initiatieven zich kunnen presenteren;
  • contact onderhouden met ambtelijk en politiek Oegstgeest;
  • lezingen met interessante en relevante sprekers, zoals Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer) en Klaas van Egmond (hoogleraar milieukunde);
  • gespreksavonden over Plastic Soup, vlieghinder, duurzame kleding, et cetera;
  • verkiezingsdebat met Oegstgeester partijen over het thema duurzaamheid.

Veel duurzame initiatieven in het dorp zijn al ingeburgerd en veel kennis over duurzaamheid wordt al gedeeld. Maar er zijn nog veel onderwerpen waaraan we intensief kunnen werken om verdere vooruitgang te bereiken.

Kom jij ons versterken?
Wij nodigen je graag uit om met ons kennis te maken en met ons mee te denken over nieuwe initiatieven. Mensen die duurzaamheid in al haar facetten een warm hart toe dragen en mee willen helpen om via Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest de duurzame transitie in Oegstgeest aan te jagen. Mail ons om kennis te maken: duurzaamdorpoegstgeest@gmail.com.

Wij blijven actief aandacht vragen voor een duurzame wereld!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier