Energie

Actie

GOED-actie: 70 euro voor energiebesparende maatregelen

GOED ‘geld terug’ actie voor woningeigenaren: investeer nu in kleine, energiebesparende maatregelen in huis en ontvang maximaal 70 euro van je investering terug. Dat is dubbel voordeel, want ook je energierekening gaat flink omlaag!

Vanaf 1 juli tot en met 31 maart 2021 profiteer je als woningeigenaar van deze mooie actie. Van de totale kosten die je maakt om energiebesparende producten aan te schaffen, ontvang je met de teGOEDbon tot 70 euro terug op je rekening. Zo wordt energie besparen wel heel aantrekkelijk.
Er zijn veel mogelijkheden om met kleine investeringen flink te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop (besparing 45 euro/jaar) of radiatorventilatoren (besparing 75 euro/ jaar).

Welke investeringen komen in aanmerking voor de actie?
Met de bon kun je kleine, energiebesparende producten en maatregelen financieren. Maar ook wat grotere investeringen en een energieadvies op maat zijn mogelijk. Je kunt ook verschillende aankopen doen en combineren, maar het bedrag dat je retour ontvangt is nooit meer dan 70 euro.

Kleine maatregelen
Kleine aanpassingen in huis kunnen jouw huis al verduurzamen en jouw energierekening verlagen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of een van onderstaande voorbeelden:
Grotere investeringen
Wanneer je grotere investeringen doet door apparaten te vervangen, ontvang je 70 euro terug van de aanschafprijs. Denk bij dit soort investeringen aan:
Energiescan
Met de teGOEDbon kun je er ook voor kiezen om een energiescan van jouw woning te laten uitvoeren. Een deskundige kijkt welke specifieke maatregelen in jouw woning effectief zijn. Je ontvangt een rapport met een overzicht welke stappen je kunt ondernemen om jouw huis nóg duurzamer te maken. Voor deze GOED-actie werken we samen met het Klimaatroute. Woningeigenaren hebben inmiddels een brief met meer informatie ontvangen  over de energiescan en hoe je deze kunt laten uitvoeren.

Hoe heb je de teGOEDbon ontvangen?
Alle woningeigenaren in Oegstgeest ontvangen de bon inclusief een informatiefolder automatisch per post. Om de bon te kunnen gebruiken, dien je zelf de woning te bewonen. Raak je de bon onverhoopt kwijt? Dan kun je éénmalig een nieuwe bon aanvragen via het contactformulier een nieuwe voucher aanvragen.

Hoe werkt de teGOEDbon?
Zodra je je aankopen hebt gedaan, kun je de bon vanaf 1 juli 2020 online registreren via  het Duurzaam Bouwloket en ontvang je tot maximaal 70 euro van je investering retour op je rekening. Op de site van Duurzaam Bouwloket vind je vanaf 1 juli ook een volledig overzicht van de deelnemersvoorwaarden.

! GOED-TIP: Maak een foto van de code op de teGOEDbon. Raak je de bon onverhoopt kwijt, kun je met de unieke code alsnog gewoon profiteren van deze actie!

LET OP: elke voucher is uniek, je kunt je aankopen alleen registreren als je in het bezit bent van de code die op de voucher staat. Per huishouden kun je maximaal 1 bon aanvragen. Er is een maximaal budget beschikbaar tot en met 31 maart 2021 of zolang de voorraad strekt. Het budget is helaas niet toereikend voor alle woningeigenaren en voor de actie geldt dan ook: OP=OP! Voorkom teleurstelling en wacht  niet te lang om de bon te gebruiken.  Zodra het budget op is, communiceren wij dit via de Oestgeester Courant, de GOED-site en GOED Facebookpagina. Deze actie is alléén voor huiseigenaren die de desbetreffende woning in Oegstgeest zelf bewonen en helaas niet voor huurders.

De actuele stand van ingeleverde bonnen in Oegstgeest vind je op de site van ODWH.

Alle informatie en deelnemers-voorwaarden vind je in de folder: GOED actie-Energie besparen voor je woning

(0)71 Inspiratietips
Wil je graag je energierekening verlagen, maar twijfel je nog welke investering je wilt doen, wil je weten hoeveel je kunt besparen met een maatregel of ben je gewoon op zoek naar inspiratie voor de vele mogelijkheden? Bekijk dan eens de GOED Bucketlist: (0)71 Duurzame  GOED TIPS die je helpen om energie te besparen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier