Energie

Handige sites!

Via internet kun je je uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden om te verduurzamen. Dit kan door duurzame maatregelen te nemen zoals zonnepanelen of isoleren van gevels, vloeren en daken. Maar ook wanneer je kleine aanpassingen in je dagelijks gedrag doorvoert, kun je zonder grote investeringen, toch bezuinigen en duurzamer leven. Een aantal handige sites vind je hieronder. De sites zijn een platform en hebben vaak ook commerciële belangen. Oriënteer je dan ook uitgebreid voordat je overgaat tot concrete acties.

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk energieloket waar jij terecht kunt voor informatie en ondersteuning naar een aardgasloze en energie neutrale woning.

 

De Groene Menukaart

Wubbo Ockels startte in 2012 samen met twee andere partners het initiatief De Groene Grachten om Amsterdammers te helpen bij het verduurzamen van historische gebouwen. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een commercieel bedrijf dat adviesdiensten en begeleiding van uitvoering biedt. Via de site De Groene Menukaart geeft de organisatie veel informatie en handige rekentools om investeringen en rendementen te berekenen.

WoonWijzerWinkel

WoonWijzerWinkel werkt samen met vele leveranciers en installateurs en brengt vraag & aanbod op het gebied van verduurzaming van vastgoed samen. Kijk eens rond op de site om je te oriënteren op de mogelijkheden voor verduurzamen of bezoek de showroom in Den Haag. Extra info: gemeente Oegstgeest is niet aangesloten bij deze organisatie.

Milieu Centraal

Hoe kun jij met enkele eenvoudige, kleine aanpassingen in je dagelijks gedrag bijdragen aan een duurzame samenleving? Op de site van Milieu Centraal vind je talloze tips, gerubriceerd naar thema’s zoals energie besparen, minder afval & bewust winkelen. Laat je inspireren!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier