Laat je inspireren door lokale initiatieven!

Steeds meer bewoners slaan de handen ineen en verenigen zich om met elkaar hun buurt, wijk of dorp duurzamer te maken. Laat je inspireren en doe mee! Of ga zelf GOED aan de slag met buurtbewoners, school, vereniging of buurthuis!

Heb je zelf een duurzaam initiatief of werk je samen met mede-bewoners of ondernemers aan een duurzamer Oegstgeest? Laat het ons weten via het contactformulier en wij vermelden ook jouw initiatief op de GOED-site.

Duurzame initiatieven in Oegstgeest

Platform Duurzaam Dorp
Dit platform wil inwoners de mogelijkheid geven om duurzame initiatieven uit te dragen en gelijkgestemden te vinden om zo elkaar te helpen en met elkaar een steentje bij te dragen aan verdere verduurzaming. Klik voor meer informatie op de link: Duurzaam Dorp Oegstgeest.

 

Lokaal Energie Opwekken Oegstgeest
LEOO, de Oegstgeester energiecoöperatie, heeft als doel duurzaam energie op te wekken (en op te slaan) en het 20-20 initiatief voor Oegstgeest & omgeving waar te maken: 20% duurzame energie in 2020. Iedereen in Oegstgeest kan meedoen en lid worden. Op de site van LEOO lees je hoe zij dit doen en hoe ook jij mee kunt doen. Of lees de informatie op de initiatiefwijzer van Oegstgeest!

Energiek Poelgeest
Energiek Poelgeest is een bewonersinitiatief in de Oegstgeester wijk Poelgeest dat in 2010 is begonnen als Guerilla Gardeners, (zie Duurzaamheid/Groen: youtube guerrilla gardening) Het bewonersinitiatief organiseert al sinds 2010 diverse activiteiten met betrekking tot duurzaamheid en sociale cohesie.

Repair Café
‘Weggooien? Mooi niet!’ is de vlag waaronder iedere maand meer dan 33 Oegstgeester vrijwilligers bijeen komen om met dorpsbewoners kapotte spullen te repareren. Dit beperkt de afvalstroom en draagt bij aan een beter milieu. Het repareren is gratis, uitdagend, gezellig en brengt mensen dichter tot elkaar.

SOEK Kringloopwinkel
De SOEK is een kwaliteits-kringloopwinkel. De goederen zijn in de Soek voor een gering bedrag te koop en verkeren in een fraaie staat. de SOEK Kringloopwinkel staat voor hergebruik en kwaliteit. De opbrengsten worden jaarlijks gedoneerd aan een lokaal goed doel. Kijk op hun site hoe en wanneer je GOEDe spullen kunt doneren of ga eens langs voor mooie snuisterijen en stijlvolle tweedehands kleding.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier