Circulaire Economie

Duurzaam Dorp Oegstgeest

Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest biedt inwoners van Oegstgeest de mogelijkheid om duurzame initiatieven uit te dragen en gelijkgestemden te vinden. Zo vinden en helpen we elkaar om samen een steentje bij te dragen aan de verdere verduurzaming van Oegstgeest.
Doel van het platform is de verduurzaming van Oegstgeest gaande te houden. Dit doen we door iedereen die daar een bijdrage aan wil leveren (inwoners, maar ook organisaties, scholen en ondernemers), aan elkaar te verbinden en tenminste twee keer per jaar een duurzaamheidcafé te organiseren om ontwikkelingen met elkaar te delen.

Platform Duurzaam Dorp bestaat inmiddels 5 jaar. Gedurende ons bestaan hebben wij veel geïnitieerd:

  • bijeenkomsten met duurzame Oegstgeester initiatieven
  • contacten onderhouden met de politiek in Oegstgeest
  • lezingen met belangwekkende en invloedrijke sprekers, zoals Merijn Tinga en Klaas van Egmond
  • gespreksavonden over Plastic Soep, vlieghinder, duurzame kleding, enz.

Veel duurzame initiatieven in het dorp zijn al ingeburgerd en veel kennis over duurzaamheid wordt al gedeeld.
Maar er zijn nog veel onderwerpen waaraan we nog intensief kunnen werken om verdere voortgang te bereiken.

Kom jij ons versterken?
Hoewel door de Coronapandemie onze plannen voor 2020 in het water zijn gevallen, zijn we voor komend jaar op zoek naar mensen die mee willen helpen om via het Platform Duurzaam Dorp aanjager te blijven van de duurzame transitie in Oegstgeest. Wij blijven actief aandacht vragen voor een duurzame wereld! Wil je duurzaamheid in Oegstgeest bevorderen? Vind je het leuk om mee te denken over de diverse manieren waarop we dat kunnen bereiken? Mail ons dan om kennis te maken: duurzaamdorpoegstgeest@gmail.com.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier