Wij gaan GOED! Wat doe jij?

Veel bewoners en ondernemers in Oegstgeest zijn actief bezig hun eigen woning, buurt en wijk, en daarmee gelijk heel Oegstgeest te verduurzamen. Dankzij hun initiatieven wordt Oegstgeest steeds klimaatbestendiger & gezonder.

Om jou op weg te helpen, delen ze graag hun ervaringen en tips met jou. Dat is handig, want je hoeft niet alles zelf opnieuw te bedenken en het behoedt je voor veel gemaakte ‘beginnersfouten’. Je hoeft ook niet altijd een grote investering te doen om toch je steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst voor jezelf en voor onze kinderen. Kleine aanpassingen in je dagelijks gedrag en keuzes maken al een groot verschil.

Lees hun verhalen en ga ook GOED aan de slag! Dat is GOED voor Oegstgeest maar ook GOED voor je portemonnee en je wooncomfort!

Tet Hiltermann: ook als huurder kun je nu profiteren van duurzame maatregelen. ‘Ik betaal maandelijks een kleine bijdrage voor zonnepanelen. Maar die extra bijdrage verdien ik ruim terug op mijn energierekening.’ Tet is erg enthousiast over de mogelijkheden die Meer Wonen haar biedt, maar heeft nog veel meer simpele tips voor jou.

‘Ga niet gelijk voor de maximale 100%. Maak je eigen keuzes. Dan krijg je de smaak vanzelf te pakken!’

Lees het hele verhaal van Tet!

Jenaplanschool De Kring: Verduurzamen doen we voor onszelf, maar vooral ook voor onze kinderen. De leerlingen van Jenaplan basisschool De Kring vinden duurzame keuzes maken heel vanzelfsprekend. Noa, Isabel, Bram en Vere uit groep 6 en Mies uit groep 7 vertellen waarom zij blij zijn met het groene dak op hun school en wat zij doen voor een groen & gezond Oegstgeest.

Lees hun verhaal en laat je inspireren!

Harm Harmsen: ‘Spaargeld levert nu niets op, je kunt het beter in je huis investeren. In ons huis hebben wij het hele jaar door rendement van onze investering en verdienen dit terug doordat wij aanzienlijk minder kosten hebben voor energie en gas. En we genieten het hele jaar door van veel meer wooncomfort.’

Harm is een vat vol ervaring en kennis.
Lees dan ook het hele verhaal van Harm!

 

Christa Joan de Best: ‘Ik doe best veel, maar voor mijn gevoel nog veel te weinig. Ik wilde meedoen aan een activiteit tijdens de Nationale Clean Up Day en toen bleek er in mijn buurt en in Oegstgeest nog geen enkele actie te zijn. Dat vond ik vreemd, maar ben toen maar zelf een actie gestart. Met elkaar verzamelde we ruim 12 zakken vol zwerfafval!’

Lees Christa Joan’s verhaal en laat je inspireren!

 

Cor Gravenkamp: Samen met bewoners verduurzaamt Cor als voorzitter van de VvE hun appartementencomplex. ‘Zoek geen leverancier maar een partner‘ is een waardevolle tip van Cor. En ga niet met je bestuursclubje achter de schermen van alles zitten doen, maar betrek de bewoners bij het proces. Kijk welke kennis en kunde er onder je bewoners aanwezig is en gebruik dat.

Wil jij ook aan de slag met je VvE? Klik en lees de ervaringen van Cor!

Bianca Weijers van het DOK: Kinderen van jongs af aan laten zien en leren dat duurzaam omgaan met spullen, voedsel en natuur heel gewoon en belangrijk is! Kinderopvang Het Dok startte in de herfstvakantie met een speciaal programma boordevol duurzame activiteiten. Dit beviel zo goed dat ze hier nu standaard mee verder gaan. Lees wat het DOK doet voor een schoner & gezonder Oegstgeest!

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier