Wij gaan GOED, jij ook?

Veel Oegstgeestenaren zijn actief bezig hun eigen woning, buurt en wijk, en daarmee gelijk heel Oegstgeest, te verduurzamen. Dankzij hun initiatieven wordt Oegstgeest steeds klimaatbestendiger & gezonder. Ook voor jou!

Kleine stappen en kleine initiatieven maken met elkaar uiteindelijk het verschil. Lees de verhalen van Mia, Ad en Jolanda en laat je inspireren om ook zelf aan de slag te gaan! GOED voor Oegstgeest maar ook GOED voor je portemonnee & gezondheid!

Mia de Beun
Mia is lid van platform Duurzaam Dorp Oegstgeest en zo al jarenlang zeer betrokken bij het verduurzamen van Oegstgeest.

Lees waarom zij het zo belangrijk vindt dat meer bewoners in Oegstgeest hun woning verduurzamen en wat jij kan doen.

Het verhaal van Mia!

 

 

 

Ad van Nieuwland
Bijna 40 jaar lang had Ad zijn eigen hoveniersbedrijf. Inmiddels is het bedrijf overgedragen aan zijn voormalig compagnon, maar dat betekent niet dat Ad achterover leunt en zich niet meer bezighoudt met planten en tuinieren. Een deel van het voormalig tuincentrumterrein tovert hij momenteel om tot een natuurrijke tuin met een grote diversiteit aan planten en veel ruimte voor water. Als de tuin klaar is start hij met het organiseren van workshops om zijn kennis en enthousiasme over te dragen aan andere Oegstgeestenaren.

Het verhaal van Ad!

 

Jolanda Ratten
Jolanda is een enthousiast vrijwilligster van kringloopwinkel Soek. De winkel is aantrekkelijk ingericht met meubels, kleding, snuisterijen, sieraden….. Noem het maar op.
De textielindustrie behoort tot één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Door textiel een tweede leven te geven besparen we een enorme hoeveelheid co2-uitstoot. Laat je inspireren door Jolanda en neem eens een kijkje in de winkel.

Het verhaal van Jolanda!

 

Sterre Loïse & Anne-Roos
Dagelijks nemen Sterre Loïse en Anne-Roos een lunchpakket mee naar school. Hun drank nemen zij mee in hervulbare flesjes waardoor ze geen afval van plastic flesjes of drankpakjes hebben. Ook als ze een dagje op pad gaan, nemen zij hun eigen flesjes mee. Verspreid door het land zijn steeds meer openbare tapkranen te vinden. En daar vullen zij hun flesjes graag bij met koel, lekker én gezond drinkwater. Een besparing die per tapkraan zomaar kan oplopen tot 5.000 kilo C02 per jaar. Volg hun voorbeeld en verminder afval!

 


5.000 kilo CO2 staat gelijk aan:
1.595 liter diesel
35x naar Parijs vliegen
1.500 kilo verbruik standaard kantoorpapier
80.000 km reizen met de trein
2.500 dagen ademhalen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

naar aanmeldformulier